هوای مشهد در وضعیت سالم (۱۴۰۳/۰۳/۰۳) هلال‌احمر سبزوار ۱۱ گروه برای پوشش آیین تشییع شهید جمهور به مشهد اعزام کرد (۳ خرداد ۱۴۰۳) بارش باران و مه‌گرفتگی در جاده‌های ۱۲ استان کشور (۳ خرداد ۱۴۰۳) حمله مسلحانه به ۲ کارمند گمرک در سیستان و بلوچستان انفجار مین در سردشت موجب قطع‌عضو یک نفر شد استقرار ۸۰ آمبولانس در مسیر مراسم خاکسپاری رئیس جمهور در مشهد پوشش ۱۰۷ نوع بیماری خاص و سخت درمان در دوران شهید آیت الله رییسی سنت حسنه «رتبه‌بندی معلمان» یادگار شهید رئیسی است تغییرات محیطی موجب افزایش بیماری‌های آلرژیک شده است از ابتلای ۶۰ درصد ایرانی‌ها به چاقی تا ارتباط ۱۳ سرطان به چاقی! باید‌ها و نباید‌های غذایی برای افسردگی کبد برای حفظ سلامت مغز اسید تولید می‌کند ۴ تمرین مفید که به تقویت حافظه و تمرکز کمک می‌کند چگونه احترام به والدین را به فرزندان خود بیاموزیم؟ این میوه‌ها را به هیچ عنوان در یخچال نگه ندارید استفاده از رایحه‌های خاص در درمان فراموشی | ارتباط غیرمنتظره بین جوهر نعنا و آلزایمر امیرعبداللهیان؛ همان دیپلماتی که رنج بیماران پروانه‌ای را لمس کرد الزامات رفتار با کودک ۲ تا ۳ ساله دروغ یا تخیل کودکانه! ۴ راهکار ساده و موثر برای تمیز کردن گوش‌ها
سرخط خبرها

هشدار کارشناس سازمان غذاو دارو درباره خطر نوشابه‌های رژیمی

  • کد خبر: ۲۲۱۸۸۰
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳
هشدار کارشناس سازمان غذاو دارو درباره خطر نوشابه‌های رژیمی
کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه فاقد کالری بودن نوشابه‌های رژیمی را نباید جدی گرفت در خصوص شیرین‌کننده های مورد استفاده در محصولات غذایی بویژه نوشابه‌های بدون قند توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهندس معصومه تکلو گفت: چند دهه است که برای مصرف نوشابه‌های گازدار رژیمی، تبلیغات گسترده‌ای جهت کاهش وزن انجام شده است و ادعا می‌شود بجای قند از شیرین‌کننده‌های طبیعی و یا مصنوعی استفاده شده است که فاقد کالری می‌باشند لذا موجب افزایش وزن نمی‌شوند. درصورتیکه همه شیرین‌کننده مانند آسپارتام دارای حد مجاز مصرف روزانه در حد میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن می‌باشند که به آن ADI می‌گویند که مخفف انگلیسی "دریافتی قابل قبول روزانه" است.

وی ادامه داد: اگر چه شیرین‌کننده‌های مورد استفاده در محصولات غذایی بویژه نوشابه‌های بدون قند با آخرین استاندارد‌های ملی و بین المللی بررسی شده و با توجه به میزان توصیه شده در محصول مذکور، مصرف می‌شوند، اما باید در نظر داشت که مصرف بیش از آن در روز، احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها و ناباروری را در انسان، افزایش می‌دهد.



کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: آسپارتام پس از تجزیه در بدن به دو اسید آمینه اسید آسپارتیک و دی فنیل آلانین و متانول تبدیل می‌شود که در بیماران ارثی فنیل کتونوری (PKU)، آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز، بدلیل جهش ژنی، غیر فعال می‌باشد، لذا قادر به تجزیه اسید آمینه دی فنیل آلانین در بدن نمی‌باشند و اسید آمینه مذکور در بدن تجمع یافته و منجر به آسیب مغزی و در نتیجه تاثیر بر عملکرد شناختی می‌شود.

تکلو در پایان با هشدار نسبت به اینکه ADI بر اساس بیماری‌های مزمن غیر سرطان، موتاژن بودن، ناباروری و در بعضی از موارد بر اساس سرطان‌زایی تعیین می‌شود؛ تأکید کرد: در برچسب نوشابه‌های گازدار بدون قند حاوی شیرین‌کننده مصنوعی آسپارتام، باید هشدار مربوط به عدم مصرف توسط بیماران فنیل کتونوری درج شود.

منبع: سازمان غذاودارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->